L’entrevista al senyor Anglada

Amb aquest apunt m’emparraré; som-hi, doncs, que a dalt la vista potser valdrà la pena.

Fa uns dies vaig poder llegir al diari ARA una entrevista a un personatge tan interessant com és en Martí Anglada: un home carregat d’anys d’ofici, amb molt per explicar, que es troba abocat a la realitat de la prejubilació. Sap greu per ell, però també per nosaltres, perquè perdem un competent corresponsal i un bon periodista. I no en sobren.

Hi ha persones que es forgen una trajectòria i es guanyen un respecte a base d’anys de feina ben feta. Quan et trobes davant d’una persona d’aquesta mena convé saber parar l’orella, amb atenció, perquè molt probablement hi ha més a escoltar que no pas a dir. Són constants en tota mena de narracions les referències a la visita a un mestre per part d’un no iniciat; invariablement, a aquest darrer li toca fer una ascensió, pujar una llarga escala o emprendre un llarg viatge. Ras i curt, qui s’acosta a escoltar fa un camí d’ascesi, de preparació per escoltar que inclou, entre altres coses, el respecte.

Per això l’única cosa que no em va agradar de l’entrevista va ser que l’entrevistadora tutegés a en Martí Anglada. Potser es coneixen de fa temps, tal vegada van a les mateixes instal·lacions a fer esport o tenen algun grau de parentiu; tant me fa. No m’interessa saber si l’entrevistadora té una gran confiança amb el personatge o si són col·legues. M’interessa només si les preguntes són escaients i, sobretot, les respostes de l’entrevistat. Si l’entrevista, sense cap sol·licitud explícita per part de l’entrevistat, es fa amb tractament de tu, la primera impressió és que l’entrevistadora ha anat per feina, no ha estat la primera a aprendre alguna cosa de la conversa. I no tinc context per fer-me una segona impressió. Malament.

Aquesta entrada s'ha publicat en Societat i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s